Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Weekendtip: Sneekweek

5 augustus 2016 Cristian Blog 0

De Koninklijke Watersportvereniging Sneek maakt zich, in het jaar dat ze haar 165-jarig bestaan viert, op voor alweer de 81ste Sneekweek. Een zeilevenement dat ruim 200 jaar geleden begon met de zogenaamde Hardzeildag en inmiddels is uitgegroeid tot een 6-daags zeilevenement. Ca 775 zeilboten zullen aan de start verschijnen, waarmee het deelnemers aantal op ongeveer het zelfde niveau blijft als de afgelopen jaren. Daarmee is de Sneekweek nog steeds het grootste zeilevenement op Europese Binnenwateren.



Afke de Goede, voorzitter van het wedstrijdcomité van de Sneekweek: “We werken er hard aan om het evenement in topvorm te houden en een aantrekkelijke zeilcompetitie aan te bieden voor een breed publiek. De faciliteiten op het eiland zijn van hoge kwaliteit en de organisatie is de afgelopen jaren verder geprofessionaliseerd. Met ca 125 vrijwilligers gaan wij er weer een fantastisch evenement van maken. Daarnaast zetten we in op een zo goed mogelijke communicatie vooraf en tijdens de Sneekweek”.

 Zeilklassen

In totaal verschijnen er dit jaar 29 verschillende zeilklassen aan de start. Grootste klasse is dit jaar de enorm in populariteit toegenomen Pampusklasse met bijna 60 deelnemers. Op de voet gevolgd door de jeugdklassen Splash Blue (53 deelnemers) en Flits (52 deelnemers). Traditioneel zijn ook de O-jol, 16m2, Laser en Valk goed vertegenwoordigd. In de Pampus, 16m2, Valk, O-jol en Splash Blue wordt begonnen met kwalificatiewedstrijden, de laatste 3 dagen uitmondend in Gold- en Silverfleet races. Op Hardzeildag zullen tevens wederom de Friese jachten en Boeiers aan de start verschijnen

 Groot terras en feesttent

Ook in 2016 is er weer een groot terras op het Starteiland in het Sneekermeer, waar de deelnemer en/of bezoeker zich dit jaar in Olympische sferen kan wanen. Op het speciaal ingerichte terras kan iedereen vanaf loungebanken genieten van de zeil- en sfeerbeelden van zowel de Sneekweek als van de Olympische Spelen, die via het grote scherm te volgen zijn. Elke middag en vrijwel elke avond treden er d’s en artiesten op met op zaterdag de topattractie Tof en op donderdag de afsluitende prijsuitreiking en een feest voor de zeilers. Het grote terras wordt ook gebruikt voor de uitreiking van de dagprijzen, die daar dagelijks om ca 17 uur wordt gehouden.

Programma

De Sneekweek begint als gebruikelijk op de eerste zaterdag van augustus. Traditio­neel wordt de Sneekweek op de vrijdagavond (5 augustus) geopend met de vlootschouw in de Kolk aan de voet van de Water­poort.

De Sneekweek wordt traditioneel afgesloten in het de feesttent met de prijsuitreiking en aansluitend een groot slotfeest op donderdag.

Meer weten? Kijk dan op

www.sneekweek.nl

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen