Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Weekendtip: Skûtsjewike Grou

22 juli 2016 Cristian Blog 0

GROU - De komende week staat Grouw weer helemaal in het teken van de Skûtsjewike. Het evenement dat dit jaar voor de zesde keer wordt georganiseerd vindt plaats van 22 tot en met 31 juli.


Het evenement, dat in 2010 voor de eerste keer werd georganiseerd, breidt zich nog ieder jaar uit. En dat geldt zowel voor het aantal activiteiten, als ook voor het aantal deelnemers. Het is evenement dat zich richt op zowel jong als oud, is er één om naar uit te kijken.

Een dikke week lang staat Grou bol van de activiteiten. Om naar te kijken of zelf te doen. Fietsen en varen, zeilen en genieten. Met veel muziek en theater en natuurlijk tot slot het Skûtsjesilen op zaterdag en de traditionele Simmerdei op zondag 31 juli.

Hieronder een kleine greep uit het programma van de komende dagen:

Foodfestival Prikmar Grou

Wanneer? Zondag 24 juli om 12:00 uur.

Foodfestival PrikMar Grou is een festival waar verschillende keukens en foodtrucks hun specialiteiten serveren aan de bezoekers. Tijdens het festival spelen er toffe bands en Dj’s terwijl de bezoekers lekker genieten van een hapje en een drankje. Naast muzikaal vermaak, wordt er ook een kinderhoek gecreëerd en worden er sport demonstraties en clinics gehouden.
Al deze elementen samen, (water)sport, muziek, entertainment en eten & drinken, vormen een totaal pakket voor een heerlijke, zomerse dag voor jong en oud.

Matchracen voor teams

Wanneer? Dinsdag 26 juli om 18:00 uur.

Een wedstrijd waar twee identieke matchraceboten tegen elkaar zeilen, waarbij strategie een belangrijke rol speelt. In twee poules wordt gestreden voor de eerste plek in de poule, waarna de poulewinnaars in de finale voor de Skûtsjewike matchrace wisselbokaal gaan strijden. De  wedstrijd vindt plaats in de kom bij het Zeilcentrum Grou en is goed te volgen vanaf de wal en zal worden voorzien van walcommentaar.

Fietsen en varen

Wanneer? Maandag 25 juli om 16:00 uur.

Een verrassende route in en rondom Grou, met als vaste ingrediënt een varende oversteek. Er kan gestart worden tussen 16.00 en 19.00 uur vanaf de Skûtsjetent op het Halbertsma's Plein, na aanmelding ontvang je de fietsroute en kun je van start gaan. Onderweg wordt bij de Snekerhof bij Terzoolsterzijl een speciale eenvoudige ‘Fiets-hap’ geserveerd (voor eigen rekening).
Deelname aan fietsen en varen kost € 5,-. In samenwerking met Joop Zandberg Fietsplezier zijn er gratis leenfietsen te gebruiken. Reserveer deze tijdig, want op = op.


Bekijk het volledige programma hier.



Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen