Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Weekendtip: Scheepvaartmuseum Amsterdam

20 januari 2017 Cristian Blog 0

Nu geen mens het in zijn of haar hoofd haalt om er met de boot op uit te gaan, is het wellicht een idee om eens rond te dwalen in het prachtige Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Het museum beheert een collectie van circa 400.000 objecten die u bijna een compleet beeld geven van de Nederlandse maritieme geschiedenis. En dat niet alleen: het onlangs gerenoveerde gebouw alleen al is uw bezoek meer dan waard. Met name de prachtige overkapping van het Open Pleyn zal u ongetwijfeld versteld doen staan.



Zeemagazijn

Het Scheepvaartmuseum is gevestigd in 's Lands Zeemagazijn. Dit monumentale gebouw uit 1656 werd ontworpen door Daniel Stalpaert als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam. Het Zeemagazijn werd gebouwd in de Gouden Eeuw, toen Amsterdam de grootste haven ter wereld was. Nu, ruim 350 jaar later, is het Zeemagazijn nog altijd een indrukwekkend gebouw met veel karakter. De perfecte locatie voor Het Scheepvaartmuseum, dat hier sinds 1973 is gevestigd.

Replica van het VOC-schip Amsterdam

Geen land ter wereld had in de 17e eeuw zoveel schepen als Nederland, dankzij de scheepvaart bloeide de handel. In het Scheepvaartmuseum leert u meer over onze maritieme geschiedenis, interactief en op u eigen manier. Ook zijn er speciale tentoonstellingen voor kinderen. En natuurlijk mag u de replica van het VOC-schip Amsterdam niet missen.


Amsterdam Light Festival

Dit is het laatste weekend dat het Amsterdam Light Festival plaatsvindt bij het Scheepvaartmuseum! Lichtontwerper Reier Pos heeft dit jaar een bijzonder kunstwerk gemaakt voor de Water Colors vaarroute genaamd 'Blueprint'. Bekijk 

hier

 de plattegrond van de Water Colors vaarroute. Het lichtkunstwerk is iedere avond vanaf 17:00 uur verlicht.

Meer weten? Bezoek dan de website van het Scheepvaartmuseum.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen