Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Weekendtip: Ronde om Texel

9 juni 2017 Cristian Blog 0

Het is weer tijd voor ‘s werelds grootste catamaran-zeilrace! De ronde om Texel vindt aankomende zaterdag 10 juni plaats met zo’n 300 catamarans, met inbegrip van de internationale zeiltop. De zeilers proberen zo snel mogelijk om het eiland Texel heen te varen. De start, ter hoogte van Paal 17, is altijd spectaculair. En tijdens de ronde vibreert het hele Eiland van de spanning die niet alleen tussen de drijvers van de boten voelbaar is...

De Ronde om Texel is in 40 jaar tijd uitgegroeid tot ‘s werelds grootste catamaran-zeilrace. 10.000 mensen bekijken de regatta vanaf de stranden en nog eens duizenden vatten post bij de Vuurtoren en in Oudeschild. Voor het publiek is het schitterend om te zien hoe de boten gereed gemaakt worden en via de vaak heftige branding het water op gaan. De massale start waarbij de catamarans tegelijk vertrekken is een spektakel: de startlijn ligt vlak voor de kust en wordt gemarkeerd door twee grote startschepen en een helikopter met rooksignalen in de lucht.

Weekend van 10 en 11 juni 2017
In 2017 zal de Ronde om Texel plaatsvinden in het weekend van 10 en 11 juni. Afhankelijk van het getij en de wind zal de start op zaterdag 10 juni tussen 11:00 en 12:00 uur zijn. Als de weersomstandigheden het niet toelaten om op zaterdag te starten kan er worden uitgeweken naar zondag en dan zal de start  tussen 11:30 en 12:30 zijn.

Na de start is de race te volgen via schermen met tussenstanden en de omroeper op het strand die in samenwerking met Radio Texel een live-verslag verzorgt. En ter vermaak van het publiek vinden er in de grote tent leuke live-optredens plaats en kunt u natuurlijk even lekker eten en drinken.

Na circa 3 uur zeilen komen de eerste boten weer in het zicht van de finish. De first-finishers worden feestelijk binnengehaald en worden op het grote podium gehuldigd. ‘s Avonds wordt de grote overall-prijsuitreiking gehouden.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen