Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Weekendtip: Rond & Plat (Oudega)

19 augustus 2016 Cristian Blog 0

Op 20 en 21 augustus wordt voor de 44e keer het Rond- en Platbodemweekend te Oudega op de Wijde Ee nabij De Veenhoop georganiseerd. De deelnemers komen uit het hele land en zelfs daar buiten. 



Het weekend staat in het teken van zeilwedstrijden van rond- en platbodemschepen die worden georganiseerd onder de vlag van de Koninklijke Zeilvereniging Oostergoo. De diversiteit aan houten en stalen rond- en platbodem schepen maakt het evenement uniek. Ook maken de wedstrijden, samen met de wedstrijden in Grou en de reünie in Heeg, deel uit van de jaarlijkse Friese competitie.

Op zaterdag worden er twee wedstrijden gezeild. De dag begint met het palaver. De deelnemers worden aan het eind van de zaterdagmiddag met muzikaal onthaal op de kade van Oudega (Sm) en onder het genot van Hollandse Nieuwe ontvangen. Na de gezamenlijke maaltijd in de Skippersseal genieten de deelnemers van de befaamde feestavond. Na het palaver op zondag wordt er nog één wedstrijd gezeild waarna rond 14:30 uur de prijsuitreiking zal plaatsvinden op het terras van hotel–restaurant Iesicht.

Wethouder mevr. N. Ketelaar zal aan één van de deelnemers de traditionele ambassadeursprijs” uitreiken.  De ambassadeursprijs wordt uitgereikt aan degene die een waardevolle bijdrage levert aan het uitdragen van het evenement en daarmee de waterrecreatie in de gemeente Smallingerland.

Meer informatie vind je op:

www.rondenplat.nl

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen