Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Weekendtip: niet één, twee, maar drie hele interessante tentoonstellingen in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam

5 januari 2018 Cristian Blog 0

Dit weekend is het echt een geschikt moment om naar het Scheepvaart Museum in Amsterdam te gaan. Buiten is het guur, terwijl in het museum van alles te zien en te leren is. Zo treft u voor jong en oud tentoonstellingen.

1. Leer meer over de geschiedenis en de moderne tijd in de Amsterdamse haven, een plek waar 65.000 mensen, van kraanmachinisten tot logistieke experts, werken en zorgen dat de op- en overslag op rolletjes verloopt. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Tentoonstelling 'Haven 24/7' is inclusief een bijzonder VR Journey, waarin u in ''virtual reality' een bijzondere tocht langs de oude haven kunt maken.

2. Nederland, oftewel, De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden was in de 17e eeuw een van de machtigste en rijkste landen ter wereld. Deze periode wordt 'De Gouden Eeuw' genoemd. Het waren welvarende tijden en dat was vooral te danken aan de scheepvaart. Geen land ter wereld had zoveel schepen als Nederland. Dankzij de scheepvaart bloeide de handel. De VOC werd opgericht en Amsterdam ontwikkelde zich tot het 'pakhuis van de wereld': goederen uit alle windstreken waren hier uit voorraad leverbaar. Kunstenaars, wetenschappers en schrijvers hebben deze bijzindere periode uit de Nederlandse geschiedenis goed gedocumenteerd.

Gamechangers | maritieme innovaties from Het Scheepvaartmuseum on Vimeo.

 

3. De tentoonstelling 'Gamechangers | maritieme innovaties' voert u mee langs meer dan 25 mooie, spannende en vreemde innovaties uit de Nederlandse maritieme geschiedenis. Revolutionaire uitvindingen die niet alleen de scheepvaart, maar ook de Nederlandse samenleving en economie hebben beïnvloed, naast jammerlijk mislukte pogingen. Van het snelste vrachtschip van de Gouden Eeuw, tot de 3D-printer die vrachtschepen misschien wel overbodig gaat maken.

Meer info >>> HIER <<<


 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen