Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Weekendtip: Nederlands IJsbeelden Festival

9 december 2016 Cristian Blog 0

De watersport mag dan wel even op zijn gat liggen, dat betekent natuurlijk niet dat er niet genoten kan worden van water. Bevroren water welteverstaan! Want vanaf zaterdag 10 december vindt het Nederlands IJsbeelden Festival plaats. Met meer dan 100 ijs- en sneeuwbeelden tot wel 6 meter hoog. Gemaakt van 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw door de 42 beste ijskunstenaars van de wereld, is het festival een uiterst geschikt winteruitje voor de hele familie.



De 40 beste ijskunstenaars
De indrukwekkende ijssculpturen op het IJsbeelden Festival zijn een ware kunst. Speciaal voor dit evenement worden de 40 beste ijskunstenaars overgevlogen naar Nederland. Ze zijn afkomstig uit 16 verschillende landen. Met kettingzagen, hamers, beitels, kwastjes en vele andere gereedschappen creëren zij de mooiste kunstwerken met meer dan 250.000 kilo ijs en 250.000 kilo sneeuw.

Een betoverende wereld
Bezoekers beleven een betoverende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw. Met meer dan 1.300 m2 kunstwerken van wereldberoemde ijskunstenaars in combinatie prachtige lichteffecten, passende geluiden en de kou komt de bezoeker nog dichter bij het verhaal van de ijsbeelden. Het IJsbeelden Festival neemt de meer dan 150.000 bezoekers mee op een unieke muziekreis. Wereldberoemde artiesten, componisten, muziekstijlen, instrumenten en muzieksteden komen in glinsterend ijs tot leven.

Music Inspires
Het thema dit jaar is Music Inspires. Of je nu houdt van klassiek of modern, Hollandse hits of wereldmuziek, Michael Jackson of Justin Bieber, oude discokrakers of de nieuwste techno... het komt allemaal langs tijdens de grootste editie ooit van het Nederlands IJsbeelden Festival.

Het festival vindt plaats van zaterdag 10 december tot en met zondag 5 februari op de Arena Boulevard in Amsterdam.

Tip: Trek warme kleding aan. Want om de ijsbeelden in topconditie te houden is het 8 to 10 graden onder nul in de ruimte waar de beelden staan.

Meer weten? Kijk dan op: www.ijsbeelden.nl

 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen