Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Weekendtip: Magisch Maastricht

2 december 2016 Cristian Blog 0

Het fonkelt, het schittert, het sprankelt: de binnenstad van Maastricht is de komende maand omgetoverd tot een sprookjesachtig landschap, waarbij de prachtig verlichte straten in de historische binnenstad de Maastrichtse pleinen verbinden. En voor wie de magie niet lang genoeg kan duren: in de jachthaven van Maastricht Marina ligt een prachtige oude tjalk waar u kunt blijven logeren.



Van schaatsbaan tot kerstmarkt
De maand december staat de meest bourgondische stad van Nederland bol van de activiteiten. De Kerstman verblijft tijdens deze feestmaand op het Vrijthof, vlakbij de schaatsbaan. De lichtroute leidt u langs de meest verrassende plekjes in Maastricht en tijdens het Magisch Cultuur festival ontdekt u dans-, theater-, en muziekgezelschappen uit de hele regio. Tevens kunt u lekker shoppen op de Kerstmarkt! Van modieuze cadeaus; sjaals, mutsen en sieraden tot een oud-Hollandse poffertjeskraam. Ook andere chalets met een ruime keuze aan lekkernijen staan trots op deze markt.

Vier de winter met magisch lichtroute
Talloze lichtjes, romantiek en onvergetelijke winteravonden. Voor deze route heeft u geen navigator nodig. Volg de duizenden sfeerlichtjes en laat u meevoeren naar de meest bijzondere plekken van de stad. Ontdek bijvoorbeeld de kroonluchters op Plein 1992, de Markt, Mosae Forum en het speciale lichtpad over de Maas via de Sint Servaasbrug en de ‘Hoeg Brögk’. Tel alle lichtbollen in de guirlandes van straat tot straat. U raakt de tel kwijt, maar nimmer de weg.

Logeren op tjalk 'Op hoop van zegen'
Een verblijf op het schip met de naam

“Op hoop van zegen”

is een magische belevenis. De rustgevende werking van het kabbelende water geeft een heerlijk vakantiegevoel vanaf het eerste moment dat u aan boord stapt. In de gezellige, ruime kajuit is het goed toeven. Buiten op het dek geniet u van de nautische sfeer in de haven en het prachtige uitzicht op het water en de Pietersberg. Mocht u uw eigen boot magisch genoeg vinden, ook dan heet 

Maastricht Marina

 u van harte welkom.

Meer informatie over Magisch Maastricht vindt u op:

vvvmaastricht.nl



 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen