Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Weekendtip: Kuiper Brandarisrace 2016

14 oktober 2016 Cristian Blog 0

Op zaterdag 15 oktober 2016 is Harlingen voor het 23e achtereenvolgende jaar startplaats van de Kuiper Brandarisrace. Deze race wordt algemeen beschouwd als het grootste zeilevenement voor de klassieke zeilschepen uit de chartervaart. Ook dit jaar bestaat het deelnemersveld uit verschillende klassen, onderverdeeld in klippers, tjalken, aken, skûtsjes, kotters, botters en zeeschepen. Er zijn 79 deelnemers aangemeld, het maximale aantal. De inschrijving is daarmee gesloten.



Herman Brandsma uit Harlingen is de bedenker en organisator van dit onvervalst stukje Hollands zeilglorie. In 1994 heeft hij deze wedstrijd op de kaart gezet ter ere van het 400-jarig bestaan van de Brandaris vuurtoren op Terschelling. Twintig jaar later is deze race uitgegroeid tot een zeilevenement van ongekende schoonheid. Maar liefst 80 schepen, met bij elkaar een 2000-koppige bemanning, zullen hun krachten meten en de strijd met de elementen aangaan. Dit levert niet alleen een fantastisch schouwspel op, maar is ook het bewijs dat de historische zeilvaart nog springlevend is en is deze race tevens een eerbetoon aan de beroepszeilvaart uit voorbije tijden.

Om 10.30 uur starten de Grote Klippers en steeds 10 minuten later start een volgende klasse. Uiterlijk 16.00 uur moeten alle schepen de finish zijn gepasseerd. De start is bij de Pollendam, vervolgens Blauwe Slenk, richting West-Meep en Slenk. De finish is tussen de Cardinale Meep/Slenk en Noord-Meep 3(NM3). De traditionele prijsuitreiking zal plaatsvinden in de Braskoer op West-Terschelling door politiek commentator Frits Wester.

Zoekt u nog een haven om te overnachten? Wij raden

passantenhaven Terschelling

van harte aan.

Meer informatie op www.kuiperbrandarisrace.nl

 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen