Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Weekendtip: IDFA: International Documentary Film Festival Amsterdam

18 november 2016 Cristian Blog 0

Wanneer u gaat varen tijdens deze koude dagen, is er niets fijner dan 's avonds behaaglijk te zijn. Met de kachel aan in de boot... of in de bioscoop! Elk jaar vindt in november dit internationale filmfestival plaats in Amsterdam, waarbij de stad voor even hét paradijs voor liefhebbers van documentaires is. Op verschillende locaties: van het Rembrandtplein tot diep in Amsterdam-West en Zuidoost. Met (inter)nationale premières en competities, films van debutanten en studenten, documentaires voor kinderen, een filmmarkt en veel internationale gasten.



Grootste documentairefestival

Geen enkel filmfestival ter wereld trekt zoveel kwaliteitsdocumentaires, filmfans en filmprofessionals uit binnen- en buitenland als het IDFA. Het IDFA is het grootste documentaire filmfestival ter wereld, met dit jaar opnieuw de allergrootste en nieuwste (inter)nationale documentaires.

Bijzondere kijk op de wereld

Tijdens het IDFA zijn meer dan 300 internationale documentaires te zien die allemaal een unieke kijk op de wereld geven. De kijker wordt tijdens IDFA meegenomen naar zowel de armste als rijkste plekken ter wereld, soms op poëtische wijze, soms met een krachtig statement. De onderwerpen zijn ongekend divers, maar de films hebben één ding gemeen: ze zetten aan tot denken en nodigen uit tot discussie.

Jachthaven

Mocht u op zoek zijn naar een geschikte haven in de buurt, dan kunnen wij u

Jachthaven Amsterdam Marina

van harte aanbevelen! Ook

City Marina IJdok

 of

jachthaven Twellegea

 zijn mooie havens wanneer u een dagje (of langer) in onze hoofdstad wilt doorbrengen.

Het festival duurt tot en met 27 november. Meer weten? Kijk dan op:

www.idfa.nl

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen