Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Weekendtip: Familie rondvaart met passagiersschip De Onrust

3 maart 2017 Cristian Blog 0

Staat u te popelen om het water op te gaan, maar ligt uw boot nog in de winterstalling? Misschien is het dan wel een idee om dit weekend met familie of vrienden een tocht te maken met passagiersschip De Onrust. Tijdens deze rondvaart door Nationaal Park Oosterschelde, krijgt u onderweg zeehonden en allerlei bezienswaardigheden te zien. Maar bovenal bevindt u zich heerlijk op het water. 



Uitleg over Nationaal Park Oosterschelde

Tijdens de tocht geeft een gids uitleg over het Nationaal park Oosterschelde. De tocht wordt met hoog en met laagwater gevaren. De grootste kans om zeehonden te zien is met laag water. Tevens ziet u een stukje van het onderwaterleven, de Deltawerken, de Schelphoek, de Zeewierboerderij, de Plompe toren, de Zeelandbrug, de Mosselcultuur en heel veel verschillende soorten vogels. En dan niet alleen: steeds vaker treffen de opvarenden bruinvissen aan!

Neem uw verrekijker mee

Dertig minuten voor aanvang van de tocht kunt u aan boord om alvast een plekje te zoeken. Er zijn 30 verrekijkers aanwezig, die worden verdeeld onder de passagiers. Heeft u zelf een verrekijker of een fototoestel, neem deze dan mee! U kunt namelijk prachtige foto’s maken van dit unieke stukje Zeeland. Voor de kinderen vanaf 8 jaar is er een “doeboekje” beschikbaar, zo kunnen ze spelenderwijs veel te weten komen over wat er leeft in en op de Oosterschelde.

Hapje en drankje

Tijdens de vaart is de kombuis geopend. Hier kunt u genieten van verschillende kleine gerechten. Van een kop huisgemaakte soep en diverse broodjes tot tot heerlijke gebakken mosselen of een hamburger met friet. Nieuw in het assortiment is de picknickmand voor meerdere personen. U krijgt een mand mee vol lekkere broodjes, hartige en zoete hapjes met daarbij een kop verse koffie of thee en jus d’orange. Deze kunt u bij mooi weer op het dek opeten, zodat u niets hoeft te missen.

Zondag 5 maart staat de eerstvolgende tocht op de planning. Geïnteresseerd? Reserveren kan

hier

.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen