Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Weekendtip: Eurosonic Noorderslag Groningen

13 januari 2017 Cristian Blog 0

Groningen staat de komende dagen volledig in het teken van het Eurosonic Noorderslag. Tijdens de jaarlijkse muziekconferentie ziet u precies welke aankomende en gerenommeerde bands u de komende tijd beslist in de gaten moet houden. Tevens is het festival een uitgelezen mogelijkheid om de stad Groningen te ontdekken, met al haar grachten en fraaie jachthavens. 



4 dagen muziek

Elk jaar in januari kunt u in het centrum van Groningen 4 dagen lang genieten van de leukste bands. Want tijdens Eurosonic Noorderslag krijgen talloze bands een podium om hun kunsten te laten zien en op die manier de Europese popmuziek te presenteren en te promoten.

Ruim 300 optredens

Met ruim 300 optredens en zo’n 150 panels bezoeken ruim 30.000 bezoekers uit meer dan 40 landen het festival. Niet alleen muziekliefhebbers komen erop af, maar zeker ook de professionals die hier willen ontdekken met welke bands ze in zee willen gaan. Naast de vele optredens en panels worden er ook verschillende awards uitgereikt en is er elk jaar een uitwisselingprogramma voor talenten uit verschillende Europese landen.

Jachthavens

In totaal telt de stad Groningen twee jachthavens.

Jachthaven Oosterhaven

en

Jachthaven Reitdiep

. Jachthaven Oosterhaven ligt aangeschurkt tegen oude pakhuizen in het hart van de stad. Het is vooral de rust die opvalt, terwijl je maar een paar minuten verwijderd bent van de gezellige drukte van de stad. Jachthaven Reitdiep is uniek gelegen aan de “staande mastroute” met uitstekende vaarverbindingen.
Er is een geheel nieuw Maritiem-Kwartier ontwikkeld waar de nieuwe jachthaven prominent deel van uitmaakt. De kleurrijke “Scandinavische” bebouwing vormt tevens een fraaie entourage rond de jachthaven.

Meer weten over Eurosonic Noorderslag? Bezoek dan de website: 

www.eurosonic-noorderslag.nl



 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen