Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Weekendtip: Boswandeling achter Paleis Soestdijk

21 oktober 2016 Cristian Blog 0

Achter het regulier toegankelijke park van Paleis Soestdijk ligt nog een prachtig gebied van ruim 160 hectare dat slechts sporadisch wordt opengesteld voor het publiek. Ondanks het wilde en gevarieerde karakter van dit bos is het altijd goed onderhouden gebleven. Nu heeft u de kans om een bosrondleiding te krijgen.




Openstelling
Onder leiding van een ervaren tuingids is het mogelijk om dit unieke gebied te bezoeken. Tijdens de herfstvakantie worden verschillende rondleidingen gegeven. Deze bosrondleiding duurt circa 2 uur.

Meer dan 50 damherten
Tijdens de rondleiding maakt u niet alleen kennis met deze bijzondere locatie, maar ook met diverse boomsoorten en u treft enkele woningen aan die nog altijd bewoond worden door oud-medewerkers van Paleis Soestdijk.  Ook ziet u de ruim vijftig damherten die in het Hertenkamp lopen. Met wat geluk laten ook enkele wilde bosbewoners zich zien: dieren en vogels die door de grote rust in het gebied volop aanwezig zijn.

Parkbosrondleiding
De rondleiding start om 11.00 uur tot 13:00 uur bij de Oude Watertoren in het park van Paleis Soestdijk.
Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen naar de Oude Watertoren. Na afloop bent u de gehele dag welkom om op eigen gelegenheid het park te bezoeken. Wilt u na afloop het paleis bezoeken, dan kan dat tegen een gereduceerde meerprijs (€8,50). Natuurlijk is de Oranjerie ook geopend voor een heerlijk hapje of drankje. De rondleidingen vinden dit weekend voor het laatst plaats.

Let op!
Onderweg zijn er geen sanitaire voorzieningen, u dient te beschikken over stevige schoenen en een redelijke conditie. Honden zijn niet toegestaan. Deze wandeling is te boeken vanaf 12 jaar.

Jachthaven
Lijkt de boswandeling u een leuke activiteit voor het weekend en zoekt u hierbij nog naar een geschikte haven in de buurt?

Jachthaven Eembrugge

in Baarn heeft prachtige ligplaatsen voor u beschikbaar. Bovendien is de Eem een fantastische rivier om te ontdekken.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen