Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Waterstad Breda: plannen voor een nieuwe haven

3 juli 2015 Schipper Blog 0

Met de plannen voor een nieuwe jachthaven in Breda, lijkt de stad zich steeds meer richting een echte waterstad te ontwikkelen. Jaarlijks huren 50.000 mensen in Breda een bootje of maken een rondvaart over de singels. Ondertussen kunnen ook grotere boten steeds verder de stad in. In 2007 is de haven heropend en nu zijn er zelfs plannen voor nog meer watersportfaciliteiten.De Willem-Alexanderbrug is in 2014 verhoogd naar 3.20 meter, zodat ook grotere boten vanaf de Mark richting stad kunnen varen. Toen is er ook een 100-meter lange passantensteiger (

reserveren via Jachthaven.nl

) in het Spanjaardsgat aangelegd. Woensdag werd bekend dat er een tweede steiger komt, waar passanten kunnen meerdere dagen kunnen verblijven. Deze ligplaatsen zullen natuurlijk ook te reserveren zijn via Jachthaven.nl.
Ondertussen heeft de gemeente ook plannen bij de Mark. Breda zou graag een klein deel willen kopen van het voormalige CSM-terrein, iets net noorden van de spoorbrug, om daar een vertakking van de Mark te kunnen maken. Dat is nodig voor waterretentie (opvang overtollig water). Maar zo’n zijarm van de Mark zou ook goed kunnen dienen als jachthaven. De gemeente overlegt daarover nu met Corbion, de eigenaar van het braakliggende CSM-terrein.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen