Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Watersportbeurs Boot Düsseldorf: watersporters staan open voor vernieuwing

2 februari 2017 Cristian Blog 0

Düsseldorf stond vorige week geheel in het teken van watersport. In totaal bezochten 242.000 watersporters uit 70 landen de grootste watersportbeurs van Europa. Hoewel er weinig echte vernieuwingen op de beurs aanwezig waren zijn de exposanten positief gestemd. Reden: watersporters zijn weer bereid om zich te oriënteren op vernieuwing van hun boot.



Veel aandacht Nederlandse motorboten
Vooral in de hallen waar de Nederlandse motorboten stonden tentoongesteld, was veel aanwas van geïnteresseerde bezoekers. Deze mensen waren zich voornamelijk aan het oriënteren op een nieuwe boot. Met name de staalbouw, waar de Nederlanders een kwaliteitsnaam hebben, waren de exposanten uitermate positief. Dat gold onder andere voor Auke van der Werff, de bouwer van Sturiër. Volgens hem trekt de belangstelling weer aan. Zijn nieuwe model de Sturiër Dutchman werd dan ook goed ontvangen bij de watersporters. Op de beurs zijn zelfs enkele orders genoteerd. Van der Werff heeft veel geïnteresseerden gesproken uit Nederland, Frankrijk, België, Noorwegen en Zweden. Ook had hij veel bezoekers uit Rusland, Tsjechië, Canada, Amerika en Engeland. Uiteindelijk heeft dat geleid tot nieuwe contacten die binnenkort zijn werf in Stavoren gaan bezoeken.

Dalende belangstelling kleinere boten
Overigens werd tijdens Watersportbeurs Boot Düsseldorf wel duidelijk dat er in de zeilwereld een dalende belangstelling is voor kleinere boten. De grote publiekstrekkers waren de grote tot zeer grote zeiljachten. Beneden de 40 voet wordt vrijwel geen zeiljacht meer aangeboden op de beurs. Ook de verkoopcijfers van nieuwe zeiljachten in Nederland is dramatisch gedaald. Werden er enkele jaren geleden nog 1200 nieuwe zeiljachten verkocht in Nederland is dat aantal vorig jaar gedaald tot slechts 60 nieuwe zeiljachten.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen