Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Wat zijn de 5 leukste musea en toeristische attracties aan het water?

7 november 2016 Cristian Blog 0

Je wilt er met de boot op uit, maar tegelijkertijd een museum of andere bezienswaardigheid bezoeken. Waar ga je dan naartoe? Het liefst bezoek je met je boot een locatie die pal aan de waterkant ligt. Wij zetten de 5 leukste musea en attracties die aan het water liggen voor je op een rij.

EYE filmmuseum Amsterdam



EYE Filmmuseum in Amsterdam bevindt zich pal aan het IJ en is iedere dag geopend voor iedereen die van film houdt. Vier filmzalen, een grote ruimte voor wisselende tentoonstellingen, de EYE shop, een bar-restaurant en de permanente presentatie in het Panorama heten de bezoeker van ’s morgen vroeg tot ’s avonds laat welkom. Het gebouw met filmisch uitzicht op het IJ werd in 2012 ontworpen door het Oostenrijkse architectenbureau Delugan Meissl.

Deltapark Neeltje Jans



Het bekendste beeld van Zeeland: de Deltawerken. Bewonder de betonnen Stormvloedkering en hoor de zee krachtig ruisen, terwijl je boven op deze machtige dam staat. In Deltapark Neeltje Jans leren bezoekers alles over de geschiedenis van de Deltawerken en de kracht van wind en water. Stap in de orkaanmachine en voel de kracht van een orkaan of maak een rondvaart naar de Deltawerken. En super leuk voor de kinderen: de zeeleeuwenshow en de waterspeeltuin.

Zuiderzeemuseum Enkhuizen



In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vind je echt álles over het leven rond en op de voormalige Zuiderzee. Het buitenmuseum aan het water lijkt een dorp op zich! Er staan meer dan honderdveertig historische huizen, winkels en werkplaatsen uit de verschillende dorpen en steden rond de voormalige Zuiderzee. Wandel door het vissersdorp, langs de stadsgracht, rond de kerk en dan over de dijk naar de haven. Er is niet alleen van alles te zien, maar ook heel veel te doen. Help mee met oude ambachten, zoals touwslaan en visnetten breien. Maak kennis met de bewoners op Urk, de dienstmeid of de voddenboer.

Dolfinarium Harderwijk



In het Dolfinarium beleef je de magie van dolfijnen en zeeleeuwen in spectaculaire shows. Geregeld is er een nieuwe, spetterende show in het Zeeleeuwentheater. Na de show sta je in de onderwaterruimte oog in oog met de dieren. Maak kennis met dolfijnen en walrussen. Verderop in het park ontmoet je bruinvissen, zeeleeuwen en zeehonden.

Huis van Gijn Dordrecht



Wandel door het huis van Simon van Gij dat aan de Nieuwe Haven in Dordrecht is gelegen en ga honderd jaar terug in de tijd. Simon van Gijn (1836-1922) was een gedreven verzamelaar. Hij verzamelde allerlei soorten kunstnijverheid en speelgoed uit de 19de eeuw. De schilder liet een merendeel van zijn verzameling na aan de Vereniging Oud-Dordrecht. In 1925 werd het museum geopend voor het publiek. Neem een kijkje in het huis en ontdek onder andere één van de oudste speelgoedcollecties van Nederland!

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen