Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Wat zijn de 5 grootste jachthavens ter wereld?

31 oktober 2016 Cristian Blog 0

Jachthavens, je hebt ze in alle soorten en maten. Van kleine verenigingshavens tot gigantische commerciële jachthavens. Havens zo groot, dat ze qua omvang weinig onderdoen voor een dorp. Oké, niet overdrijven, een wijk. De vraag is nu: welke jachthavens zijn eigenlijk het grootst?

Marina del Rey



's Werelds grootste jachthaven ligt in Los Angeles, Californië, en heeft met acht bassins een capaciteit voor 5.300 boten en is de thuishaven van ongeveer 6.500 boten. De haven is geschikt voor boten van 22 voet tot 46 voet, maar kan ook jachten van 50 tot 90 voet huisvesten. Volgens de Los Angeles Times, is de jachthaven "misschien wel het meest waardevolle bron van de provincie".

Port des Minimes



Port des Minimes is de belangrijkste jachthaven in La Rochelle. Met 4500 ligplaatsen, verspreid over een gebied van 50 hectare, is de jachthaven van La Rochelle is een van de grootste jachthavens in de wereld. De haven bestaat uit 4 bekkens: Lazaretto, Marillac, Bout Blanc en Tamaris, en is gelegen in de baai van La Rochelle.

Nieuwpoort



Tussen de Belgische kuststeden Oostende en Duinkerke ligt Nieuwpoort. Hier beheren drie jachtclubs tezamen in totaal 2000 ligplaatsen. Dankzij dit grote aantal ligplaatsen heeft Nieuwpoort de grootste jachthaven van Noord-Europa.

Brighton Marina



Genesteld op de East Sussex kust en in de buurt van de stad Brighton, biedt Brighton Marina een levendige en veilige haven voor meer dan 1.200 zeilen en vaarliefhebbers. Twee gigantische golfbrekers zorgen ervoor dat de jachthaven onder alle weersomstandigheden de gasten een veile ligplaats kan bieden.

Santa Cruz Harbor



Aan de oostkust van de Verenigde Staten ligt Santa Cruz Harbor. De stijlvolle jachthaven ligt in de Monterey Bay en heeft de beschikking over meer dan 800 ligplaatsen. Vervelen hoef je er trouwens ook niet. Op de haven bevinden zich een keur aan restaurants, watersportwinkels en recreatiebedrijven.

Een enkeling vraagt zich misschien af: hoort Monnickendam niet in dit rijtje thuis? Wij hebben ervoor gekozen dit enorme Nederlandse havencomplex niet op te nemen, omdat het uit meerdere jachthaven bedrijven is samengesteld.

Aanvullingen of opmerkingen? Deel ze hier in de comments!

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen