Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Walvishaai verrast toeristen in Dubai

28 augustus 2015 Cristian Blog 0

Dubai - Donderdag 27 augustus werden toeristen en inwoners van Dubai verrast door een enorme walvishaai die tussen de jetski's, zeiljachten en peperdure speedboten zwom in de jachthaven van Dubai. Het verdwaalde gevaarte werd vastgelegd op camera.



Vanaf een loopbrug naast de Cayan Tower waren tientallen mensen getuige van het onverwachte bezoekje van de haai. Laura was één van de mensen die het dier fotografeerde. Ze spotte het dier tijdens haar lunchpauze. ,,Er stonden heel veel mensen te fotograferen'', vertelt ze tegen magazine Time Out. De walvishaai was relaxed en niemand  bracht hem in paniek.'' De foto van Laura is tienduizenden keren gedeeld en geliked op sociale media.



Het is niet de eerste keer dat een walvishaai gespot wordt in Dubai. Op YouTube zijn filmpjes te zien die gemaakt zijn in 2006, 2011 en 2013. In 2008 werd een vier meter lange

walvishaai Sammy

uit een ondiepe lagune in de Perzische golf gered. Nadat hij in een aquarium van een hotel de ruimte kreeg om te herstellen werd hij weer vrijgelaten.



Walvishaaien zijn ongevaarlijk voor mensen omdat ze plankton en kleine visjes eten. De grootste walvishaai die ooit gevangen is, was 12 meter lang. Gemiddeld zijn walvishaaien twee keer zo klein.



Walvishaaien zijn ongevaarlijk voor mensen, gezien ze plankton en kleine visjes eten. De grootste walvishaai ooit gevangen is 12 meter lang. Gemiddeld zijn ze twee keer zo klein.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen