Categorie├źn

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Wakeboarden of SUP'en

17 november 2022 Jeroen Postma Blog 0

Als je van watersporten houdt, heb je vast wel eens gehoord van wakeboarden of SUP'en. Maar wat zijn nu echt de verschillen tussen deze twee? In dit artikel lees je er alles over, zodat je zelf kunt beslissen welke outdoor activiteit het beste bij jou past. 

Wat is het verschil tussen wakeboarden en SUP'en?

Wakeboarden is een watersport waarbij je op een plank staat die aan een boot vastgebonden is. Via de bootkabel word je op je wakeboard voortgetrokken en kun je over het water scheuren. Je kunt allerlei trucs doen, zoals springen en acrobatische stunts.

SUP'en is een afkorting van Stand Up Paddleboarding. Bij SUP'en sta je op een surfplank die je met een peddel voortbeweegt. Je kunt hierdoor zelf bepalen hoe snel je gaat en waar je naartoe gaat. SUP'en is een stuk rustiger dan wakeboarden, waardoor het een leuke activiteit is voor mensen die van een ontspannen uitje houden.

Als je gaat wakeboarden, is het belangrijk dat je in een goede conditie bent. Je gaat namelijk hard en moet daarom flink wat kracht kunnen zetten. Bij SUP'en is dit niet het geval: je gaat rustig en je kunt dus ook met een minder goede conditie mee. Wel is het belangrijk dat je een beetje balans kan houden, want je staat immers op een board. 

Welk materiaal heb je nodig?

Het materiaal dat je nodig hebt voor wakeboarden is een boot, een wakeboard en een stevige kabel. Voor SUP'en heb je een supboard, peddel en eventueel een wetsuit nodig. Als je gaat wakeboarden, is het verstandig om een les te nemen bij een ervaren wakeboarder. Dit komt omdat het niet makkelijk is om de techniek onder de knie te krijgen. Bij SUP'en is dit vaak niet nodig, maar je kunt natuurlijk altijd leren van een professional.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen