Categorie├źn

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Waddenhavens vanaf vandaag weer open

15 mei 2020 Havenmeester Online Blog 0

Langzaamaan gaan de jachthavens weer open voor recreanten. Althans voor zelfvoorzienende recreanten, want sanitaire voorzieningen mogen pas vanaf 1 juli weer open. Sommige jachthavens houden de lokale richtlijnen aan en doen dit op hun eigen manier. Zo gaan de Waddenhavens vanaf vandaag (15 mei) weer deels open.

De passantenhaven op de vijf Waddeneilanden, die allemaal door de coronacrisis gesloten waren, gaan weer open met flinke beperkingen. Zo is het aantal beschikbare ligplaatsen tot (veel) minder dan de helft teruggebracht. Daarom geldt er een meldplicht; gasten moeten zich één dag voor de gewenste dag van aankomst melden en krijgen dan te horen of er de volgende dag genoeg ruimte is in de haven. Er kunnen geen ligplaatsen worden gereserveerd. Daarnaast zijn de sanitaire voorzieningen verplicht gesloten, dus als passant moet je zelfvoorzienend zijn. Er mogen maximaal twee personen aan boord aanwezig. Alleen in gezinsverband mogen er meer personen aan boord zijn. 

De jachthavens werken met een protocol waar de gasten zich aan moeten houden. Bovendien worden potentiële bezoekers erop attent gemaakt dat de toeristische voorzieningen en de horeca op de eilanden (zeer) beperkt beschikbaar zijn. (Zeilen.nl)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen