Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Waarom kiezen voor een Lexus occasion?

3 september 2021 Havenmeester Online Blog 0

In deze blog lees je meer over het kiezen van een Lexus occasion. Dit merk is te vergelijken met de Duitse grote drie: Mercedes, BMW en Audi. In deze blog lees je meer over de twee modellen van Lexus die je in de gaten moet houden, de Lexus CT 200h en de Lexus GS. Deze beide auto’s zijn inmiddels nét uit productie gegaan, maar als occasion in vrijwel nieuwstaat te krijgen. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe occasion, dan is de wereld van Lexus, wat gelijk staat aan luxe, één om zeker kennis mee te maken. Wist je dat Lexus een van de eerste hybride auto's had? En dat ze sedans met 4 wielaandrijving maken? Dat opties die je bij andere merken krijgt soms al standaard zijn? Er valt veel te ontdekken over Lexus.

Lexus CT 200h is het alternatief voor Mercedes C-class, Audi A1 of BMW 1-serie

De Lexus CT 200h was een van de pioniers op het gebied van hybride rijden. Inmiddels is dit model alweer 10 jaar geleden voor het eerst op de markt verschenen. Al direct bij de lancering was de hybride technologie ook dé reden om te kiezen voor de Lexus CT 200h. Voormalig BMW, Mercedes en Audi-rijders hebben toen de overstap gemaakt. En nog steeds is de CT 200h voor mensen die momenteel bijvoorbeeld de BMW 1-serie, Mercedes A-class of Audi A1 of A3 hebben of overwegen, een goed alternatief. Anders dan deze genoemde modellen biedt de Lexus voor een vaak lagere prijs meer luxe. Zeker het interieur zal voor BMW-rijders weinig wennen zijn. Een Lexus CT 200h is inmiddels alleen nog als occasion leverbaar, prijzen gaan vanaf ongeveer 13k. Lexus heeft aan nieuwe modellen een breed assortiment waarvan de Lexus UX als opvolger van de CT 200h gezien kan worden.

Lexus GS

Wanneer je een meer luxe sedan zoekt, vergelijkbaar aan een C-class van Mercedes, BMW 3-serie of Audi A3 of A4, dan is de Lexus GS een uitstekend alternatief. Productie van de GS is, net als de CT 200h inmiddels gestopt, maar als occasion is er een goed aanbod. Ook bij de Lexus GS zal de prijs, van tussen de 24K en 50K je zeker verbazen. De luxe die je krijgt is ongekend. Keyless-entry, achteruitrijcamera en zelfs 4WD is mogelijk. Dit krijg je niet in een BMW en wellicht in een Audi Quattro, maar niet voor die prijs. Lexus biedt in aanschaf met bijvoorbeeld de opvolger, de Lexus ES al meer dan concurrenten, maar als occasion is wat je krijgt echt een wereld van verschil. Dan nog te bedenken dat Lexus vrijwel altijd goed onderhouden wordt door de eigenaar. Lexus rijders zijn mensen die liefde voor hun auto hebben en hem, vaak om zakelijke redenen, zeer representatief houden. 

Zeer lage tellerstanden

Je kunt een Lexus occasion vinden met een zeer lage tellerstand. Tellerstanden van onder de 10K zijn zeker niet ongewoon. Dit zijn dus vrijwel nieuwe auto’s die van binnen en buiten nieuw ogen. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe of andere auto, overweeg dan zeker een Lexus bij een merkdealer aan te schaffen. Lexus heeft verstokte BMW, Mercedes en Audi-rijders van achter hun stuur met blauw-wit, stervormig of vier ringen logo weggekregen, dus waarom zou hen dat niet bij jou lukken? Soms is één proefrit alles wat nodig is om die stap te maken, en bij een kennismaking met Lexus is dit vaak het geval.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen