Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

vrijdag 28 augustus 51e editie van de 24 uursrace

17 augustus 2015 Cristian Blog 0

Zeist - Op vrijdagavond 28 augustus gaan weer honderden zeiljachten het Ijsselmeer en de Waddenzee op voor de 51e editie van de 24 uursrace. Vanwege Sail Amsterdam schuift de populaire race een weekend op naar vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus.
Dit jaar is de wedstrijd live te beluisteren via 24 Uurs Regatta Radio en vanaf zaterdagmiddag ook te zien via

24 Uurs Regatta Tube tv

.

In tegenstelling tot een zeilwedstrijd waarbij een vastgestelde baan in zo kort mogelijke tijd gevaren moet worden, moet er in deze wedstrijd in 24 uur zoveel mogelijk zeemijlen gevaren worden. Er wordt gevaren op het IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee en Noordzee. De deelnemers kiezen zelf hun route op basis van zogenoemde 'rakken'.

Er zijn 9 starthavens aangewezen aan het IJsselmeer en 5 aan het Markermeer. 24 uur later wordt er voor de haven van Medemblik gefinisht. Bij het passeren van de finish tussen 24 en 25 uur na de start worden er "strafmijlen" afgetrokken. Binnenkomst vóór het 23e en ná het 25e uur levert een diskwalificatie op.

Zondagmorgen 10.00 uur vindt bij kasteel Radboud de prijsuitreiking plaats, waarbij elke deelnemer een uitslagenboekje en herinneringsplaquette of jaarcijfer ontvangt.

Zeilers kunnen zich nog

aanmelden

tot 21 augustus 17.00 uur.

 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen