Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

‘Vlootdag’ Harlingen opent zeilseizoen 2016

28 januari 2016 Schipper Blog 0

Harlingen – Zaterdag 9 april wordt het 25-jarig bestaan van de Vlootdag gevierd. De organisatie is van plan om dit jaar groots uit te pakken.



Dit jaar vindt de feestelijke opening van het zeilseizoen van de bruine vloot wederom plaats in de Zuiderhaven van Harlingen, waar er net als ieder jaar traditionele zeilschepen van de bruine vloot ter bezichtiging liggen. Ook dit jaar zullen de shantykoren hun traditionele liederen ten gehore brengen. Rondom de Zuiderhaven vindt één van de grootste nautische markten van Noord-Nederland plaats en zullen er meerdere oude ambachten worden gedemonstreerd.

Maar ook de jonge bezoekers van de Vlootdag komen niet te kort. Voor kinderen is er weer het kinderspelparadijs, waar zij zich de hele dag onder begeleiding kunnen vermaken. Bovendien is er dit jaar voor het eerst een historische kermis voor jong en oud. Als kers op de taart is er dit jaar als bijzonder hoogtepunt: een stukje meevaren aan boord van één van de traditionele zeilschepen.

De Vlootdag vindt plaats aan de Zuiderhaven te Harlingen van 10:00 – 17:00 uur en wordt georganiseerd door rederij Vooruit, SHZH, TSC, Zonnewind zeilreizen, Holland Sail, VBZH en de Gemeente Harlingen.

Meer informatie

www.vlootdag.nl

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen