Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Verouderde papieren vaarbewijzen worden en masse omgeruild

11 augustus 2016 Cristian Blog 0

In overleg met het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de politie is twee jaar geleden besloten alle nog in omloop zijnde papieren Klein Vaarbewijzen gratis te laten omruilen voor het huidige model op credit card formaat met foto. De oude papieren vaarbewijzen bevatten geen foto, zijn verouderd en daardoor gevoelig voor fraude.



In de afgelopen jaren zijn meer dan 100.000 bij VAMEX bekende houders van een papieren vaarbewijs (afgegeven tussen 1982 en 2001) hierover aangeschreven. Daarnaast is ook via verschillende media en websites aandacht besteed aan deze gratis omruilactie. Inmiddels hebben bijna 95.000 houders van een oud papieren vaarbewijs hun vaarbewijs vervangen voor een nieuw exemplaar. Het nieuwe vaarbewijs is handzamer, minder fraudegevoelig en ook geschikt voor het varen in het buitenland (ICC). Bovendien staat er geen vervaldatum meer op vermeld, aangezien het Klein Vaarbewijs vanaf 1 juli 2014 onbeperkt geldig is geworden.

Vanaf 1 januari 2016 is het papieren Klein Vaarbewijs niet langer geldig als document om de vaarbevoegdheid mee aan te tonen. Mocht u toch nog in het bezit zijn van een papieren vaarbewijs, dan riskeert u een boete als u nog met dit exemplaar blijft varen. VAMEX biedt u nog tot het einde van 2016 de mogelijkheid uw oude papieren vaarbewijs gratis om te ruilen voor een nieuw exemplaar. Vanaf 1 januari 2017 is het niet langer mogelijk uw papieren vaarbewijs nog gratis om te ruilen. (vamex.nl)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen