Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Verkoop van nieuwe boten trekt weer aan

22 oktober 2015 Schipper Blog 0

Antwerpen - De cijfers van de eerste najaarsbeurzen in Europa zijn bemoedigend te noemen. Er is sprake van een lichte heropleving en ook de verkoop van nieuwe boten trekt weer aan.



Beursorganisatoren publiceren zoals gebruikelijk na afloop een rapport waarin de commerciële resultaten worden toegelicht. In het verleden waren dat steevast jubelberichten. Het leek er wel op dat hoe slechter het er in de botenbranche aan toeging, hoe triomfantelijker de slotberichten klonken. Maar dat is gelukkig verleden tijd. Vandaag is de toon - in lijn met de heropleving - gematigder, maar allerminst zorgwekkend.

De Europese indicatoren laten zien dat er voor 2016 een verbetering in het vooruitzicht ligt. Dat wist de Franse ‘Fédération des Industries du Nautisme’ die er verder op wijst dat voor het eerst sinds 2008-2009 de Europese markt een herstel vertoont met een gemiddelde groei van 3 à 5 %. Deze groei wordt getrokken door Engeland, Scandinavië, Spanje en Italië.

Ondanks het slechte weer, was de stemming aan het slot van de 32ste Hiswa te Water eveneens positief. Dankzij het onstuimige weer trok Amsterdam wel wat minder bezoekers, maar ondanks dat lieten de geïnteresseerden zich niet afschrikken door regen en buien. De meeste exposanten hebben dan ook goed zaken kunnen doen. Een goed slotweekend met bijna 8.000 bezoekers bracht het totaal op een mooi aantal van ruim 20.000 bezoekers. (

Boot.be

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen