Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Varen in de mist zonder radar komt recreatieschippers duur te staan

6 november 2015 Schipper Blog 0

LEEUWARDEN - Aan het begin van deze week zijn op het hele traject van het Prinses Margrietkanaal in Friesland vijftien boetes uitgedeeld aan recreatieschippers die in dichte mist voeren zonder de aanwezigheid van een goedgekeurde radar.



Rijkswaterstaat controleert voortdurend op het kanaal en kreeg tijdens het weekeind en maandag klachten van beroepsschippers die zich zorgen maakten over gevaarlijke ontstane situaties. De recreatievaarders werden mede bekeurd omdat ze zonder goedgekeurde radar voeren. Bij minder dan 1000 meter zicht is dit namelijk een vereiste. Ook moet er verplicht een marifoon aan boord zijn.

Rijkswaterstaat drukt watersporters op het hart om bij mist veilig te varen of aan te meren. ,,Recreanten onderschatten vaak het gevaar van varen in de mist'', aldus Johan van den Akker, mobiel verkeersleider bij Rijkswaterstaat. Bij de controles bleek dat de recreanten vaak niet bewust de regels overtraden. Veel recreatievaarders zijn zich niet bewust dat het gebruik van een radar en marifoon bij dichte mist verplicht is. (

Leeuwarder Courant

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen