Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Tweede pier moet oplossing vormen voor dichtslibben geul in Workum

13 oktober 2015 Schipper Blog 0

Workum - Ondernemers in en rond het Friese stadje Workum hebben de wil uitgesproken dat er een oplossing moet komen voor het dichtslibben van It Soal, de vaargeultoegang tot het stadje. De geul wordt met enige regelmaat uitgebaggerd, maar slibt vooral bij sterke wind steeds opnieuw dicht.

Volgens Henk Miedema van de lokale ondernemersvereniging is het zelfs zo erg dat zeilers Workum overslaan omdat het zo slecht bereikbaar is. ,,Bij harde wind slibt de vaargeul weer dicht met zand van een nabijgelegen zandplaat. De vaargeul wordt daardoor smal en erg ondiep, waardoor veel schepen vast komen te zitten. Dat is slechte reclame voor de stad. Zowel toeristen als beroepsschippers mijden de haven, wat slecht is voor de economie en werkgelegenheid." De aanleg van een tweede pier zal in de toekomst moeten voorkomen dat zand in de vaargeul spoelt.

Het probleem is volgens Miedema in het verleden al vaker onder de aandacht gebracht van zowel provinciale bestuurders als Rijkswaterstaat. “In het Friese Merenproject is veel geld en energie gestoken, maar benoemd probleem blijft een groot knelpunt voor de toegang van Workum en de binnenwateren.” (

Cobouw

) (

Friesch Dagblad)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen