Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Tollebeek wil meer aanlegplaatsen, maar provincie houdt vooralsnog tegen

22 februari 2016 Schipper Blog 0



TOLLEBEEK – Dorpsbelang Tollebeek is van mening dat er vrij aangemeerd moet kunnen worden aan de loswal in de Urkervaart bij het dorp. 



Over aanmeren aan de loswal bestaat momenteel veel verwarring. "We hebben als dorp de kade uitnodigend gemaakt om aan te meren. Daarvoor hadden we geld van diverse instanties gekregen. Het is mooi als de toeristen even in Tollebeek aanmeren en boodschappen doen in het dorp. Maar daar aanmeren mag niet van de provincie", zegt dorpsbelang voorzitter Jan Swart. "Met zo’n maatregel jaag je de toeristen, die we zo koesteren immers weg."

De provincie zegt zich de baseren op het ligplaatsenbeleid uit 2013, waarin staat dat boten nergens mogen liggen in de provinciale wateren, zoals de Urkervaart, behalve op die locaties waar dit wel wordt toegestaan, zoals aan provinciale recreatie- of passantensteigers waar men voor een duur van maximaal drie dagen mag afmeren.

Volgens de woordvoerder van de gemeenste is de loswal in Tollebeek echter een bijzonder geval. "Het water is van ons, maar de kade is een ander verhaal. In Noordoostpolder heeft de gemeente ook weer andere regels dan de provincie.”

De loswal in Tollebeek is echter niet in handen van de provincie. "We moeten hier met Dorpsbelang Tollebeek en de gemeente Noordoostpolder uit zien te komen. Het gaat vooral ook om juridische aspecten."

Dorpsbelang is van mening dat mensen die aan de vaart wonen hun boot ook voor de wal moeten kunnen aanmeren. Dit is desondanks door de provincie verboden, omdat de openbare oevers hun openbare karakter moeten behouden. De provincie is bang dat het veelvuldig afmeren langs de openbare oever een vlot en veilig scheepvaartverkeer hindert. Ook vindt de provincie dat vele boten het beheer en onderhoud van de oevers belemmert. (

De Noordoostpolder

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen