Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Tijdens de pinksterdagen: Tiel Maritiem 2016

5 april 2016 Schipper Blog 0

TIEL - Onder het motto: 'Driemaal is scheepsrecht' vindt Tiel Maritiem voor de derde keer plaats. Het evenement vindt plaats tijdens het pinksterweekend van 15 en 16 mei van 10.00 tot 17.00 uur. Hoofdsponsor van het evenement is de gemeente Tiel, die buitengewoon enthousiast is over het nautisch evenement met aandacht voor de watersport en beleving van de rivier de Waal.



Wethouder Melissen, die tevens verantwoordelijk is voor de renovatie van de Waalkade en kademuur, ziet Tiel Maritiem als een verlengstuk van de stad naar de Waal. De basis van de Waalkade wordt nu aangepakt, om van daaruit het terrein verder te ontwikkelen naar een multifunctionele Waalkade. In de ogen van de wethouder draagt Tiel Maritiem daar aan bij.

Voorzitter van het evenement, Roemer Daalderop is blij met de erkenning. "Het wordt weer een feest in de Waalhaven met Pinksteren, met bootjes varen en bootjes kijken." Tevens is er een uitgebreide nautische markt op de Waalkade gevestigd en horeca in de haven met de Hydrograaf (beter bekend als pakjesboot 12). Mensen van alle leeftijden kunnen actief deelnemen aan allerlei activiteiten, waarbij de insteek is: doen en beleven aan de kade en in de haven. Zo kunnen geïnteresseerden onder andere gratis zeilen in een optimist, poly-valk of open zwaardboot, lekker kanoën of meevaren met de reddingsbrigade. De allerkleinsten kunnen varen met modelbootjes.

Bezoekers kunnen er ook voor kiezen om met een betaalde vaartocht de Waal over te steken. Dit kan onder andere met de Waalschokker Neeltje Jantje, de stoomsleepboot Jan de Sterke en een luxe motorjacht Marie-José.

En alsof dat nog niet genoeg is, kan het publiek ook nog kijken naar mooie en bijzondere schepen. In de haven liggen diverse bijzondere schepen die gratis bezichtigd kunnen worden. Bovendien is er tijdens Tiel Maritiem 2016 ook nog eens pinkerkermis op de Waalkade.

Voor meer informatie: www.tielmaritiem.nl

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen