Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Superjacht ‘Air’ (81 meter) van snoepgigant voor onderhoud in Makkum

11 april 2016 Schipper Blog 0

MAKKUM - Het miljoenenjacht 'Air' van de Italiaanse snoep-miljairdair Augusto Perfetti ligt sinds dit weekeinde bij scheepswerf De Vries in Makkum. Volgens kenners is de Air 120 miljoen euro waard.

Het miljoenenjacht is in 2011 gebouwd door het het Nederlandse jachtbouwhuis Feadships, waartoe ook de werf van De Vries Scheepsbouw behoort. Het jacht is eigendom van snoepgigant Augusto Perfetti en ligt in Makkum voor onderhoud.

De 64-jarige Augusto Perfetti is topman van een van de grootste snoepconcerns wereldwijd, Perfetti Van Melle. Augusto’s vader was een van de oprichters van Mentos, Brooklyn kauwgom en Airheads. De familie nam later het Spaanse lollyconcern Chupa Chups en het Nederlandse suikerwarenbedrijf Van Melle (van de Fruitella’s) over en staat nu bekend als een van de grootste snoepimperia op aarde.

Hoeveel Perfetti met zijn miljoenenjacht vaart is niet helemaal bekend. Duidelijk is wel dat liefhebbers de Air kunnen huren tegen een voordelig wintertarief van 750.000 euro per week. Zomers is dat tarief 825.000. Daarvoor krijgen ze wel de beschikking over een 8 meter lang buitenzwembad op het zonnedek, een buitenjacuzzi, een fitnessruimte, een lift en 21-koppige bemanning inclusief twee masseuses en een wasdame.

Zo’n schip, dat in 2011 werd opgeleverd heeft natuurlijk ook de nodige onderhoud nodig. Volgens superjachtsites ligt het jacht nu voor anker in Makkum, waar De Vries jachten is gevestigd. De Vries maakt onderdeel uit van Feadships, het moederconcern dat verantwoordelijk is voor de oplevering van het jacht. Eerder dit jaar was het jacht ook al in Makkum. (

www.nauticlink.com

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen