Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Steeler Yachts Steenwijk breidt productiecapaciteit uit

8 oktober 2015 Schipper Blog 0

Steenwijk – Steeler Yachts heeft haar productiecapaciteit in Steenwijk aanzienlijk kunnen uitbreiden. Vorig jaar is de naastgelegen jachtwerf overgenomen en heeft de verbouwing inmiddels plaats gevonden. De uitbreiding omvat drie extra productiehallen: voor interieurproductie, voor techniekinbouw en het conserveren en spuiten van de schepen.



In Steenwijk konden tot voor kort 'maar' twee motorjachten gelijktijdig afgebouwd worden. Dankzij het vergroten van de capaciteit is dat aantal nu gestegen naar zes boten die parallel in aanbouw staan. Deze centralisatie van de afbouw wordt gerealiseerd met het bestaande team van vakmensen.

Voor Gerdo Hoekstra, van Hoekstra Yachting, is dankzij de re-locatie naar Steenwijk een lang gekoesterde droom werkelijkheid geworden: “Ik werk al 15 jaar samen met Hans Webbink van Steeler Yachts en we delen dezelfde ambitie en passie voor het maken van iets echt bijzonders. Boten die het verschil maken en boten waarvan we stiekem hopen dat ze ooit als ‘legendarisch’ gezien gaan worden. Ik ben blij dat we naast die passie nu ook dezelfde locatie delen.”

Hans Webbink heeft daar nog iets aan toe te voegen: “De overname van Reline vorig jaar, heeft ons letterlijk de ruimte geboden om onze partners nog dichterbij te halen. Door de toename van de vraag naar onze boten, was het ook echt een noodzaak om de capaciteit uit te breiden.”

Steeler Yachts bouwt al jaren custom made motorjachten in aluminium en staal en aluminium tenders. De werf heeft haar bekendheid te danken aan haar innovatieve karakter, wat vorig jaar resulteerde in de prestigieuze verkiezing tot European Powerboat of the Year 2015 met de Panorama FlatFloor. Op de Cannes Boatshow afgelopen september werd bekend dat de nieuwste Steeler, de NG43 Offshore, wederom een EPY nominatie ontving.

Voor 2016 staan de introductie van de NG36 en NG57 gepland. De eerste exemplaren zijn inmiddels in aanbouw en binnenkort te bezichtigen op de Steeler werf in Steenwijk.

Bekijk

hier

de nieuwste modellen.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen