Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Serie over wereldreis driemastschoener ‘Oosterschelde’ vanaf vandaag op tv

28 december 2015 Schipper Blog 0

Hilversum – Vanaf vandaag zendt de EO het verslag uit van driemaster de 'Oosterschelde' die van Rotterdam naar Kaapverdië, Brazilië, Kaapstad, Australië, Kaap Hoorn en Antarctica voer. De tocht langs de vijf continenten, drie beruchte kapen en ruim 45.000 zeemijlen heeft een spectaculaire serie opgeleverd.



Tijdens de indrukwekkende EO-serie 'Oosterschelde's Odyssee', de wereldreis van een windjammer, volgt de kijker kapitein Gerben Nab en zijn bemanning tijdens een wereldreis over woeste wateren en langs prachtige vergezichten.

In de vier afleveringen worden de karakters van zowel de bemanning als de passagiers van de Oosterschelde uitgediept. Kapitein Gerben, stuurman Maarten, matrozen Ben, Jan, Jana en passagiers uit onder andere Nederland, Duitsland, Spanje en Australië  leefden ruim anderhalf jaar op het schip. Doordat elk deel van de reis vanuit een ander perspectief is vastgelegd, krijgt de kijker een uniek beeld van alle verschillende gebeurtenissen op het grootste gerestaureerde zeilschip van Nederland.

Vanzelfsprekend is de reis is niet zonder risico. Zo heeft het schip bijvoorbeeld de gevaarlijke Kaap Hoorn rond gevaren en komt het onderweg naar Antarctia haast in aanvaring met een gevaarlijke ijsberg. Desondanks heeft kapitein Gerben Nab altijd het volste vertrouwen gehad in het bijna honderd jaar oude schip: 'Het schip heeft haar kracht getoond. Ook onder zeer moeilijke omstandigheden heeft het zich keer op keer bewezen.'

'Oosterschelde's Odyssee, de wereldreis van een windjammer' wordt 28 t/m 30 december en 1 januari om 17.10 uur bij de EO op NPO 2 uitgezonden.

Meer informatie vindt u op: (

tv-visie.be

,

www.oosterschelde.nl

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen