Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Royal Huisman vergroot fabriekshallen voor meer en grotere schepen

14 september 2015 Schipper Blog 0

Vollenhove – Vanwege het maken van een aantal grote 'deals' is jachthaven Royal Huisman genoodzaakt om twee bedrijfshallen uit te breiden. Royal Huisman staat bekend om haar ‘custom built’ zeil- en motorjachten, die in 1884 is opgericht. De jachthaven heeft in 1984 zelfs het predicaat "Koninklijk" verworven. Het is een bedrijf met een uniek aandeel in het Nederlandse maritieme erfgoed.

Door de jaren heen heeft Royal Huisman een klantenkring verzameld van vermogende mensen. Deze klanten komen van over de hele wereld. Dankzij de goede zaken en de diverse nieuwe orders ziet het bedrijf zich nu genoodzaakt om de capaciteit uit te breiden. Royal Huisman heeft vier productiehallen: een grote hal voor jachten tot negentig meter en meerdere schilder- en constructiehallen met een kleinere capaciteit.

'We hebben nieuwbouworders gekregen van twee schepen van bijna zestig meter lang en ook komt er een bestaand zeiljacht van 55 meter lang naar de werf voor een refit (groot onderhoud en reparaties). Daarom breiden we zowel de schildershal als een constructiehal uit, zodat  ook deze hallen jachten tot 60 meter kunnen herbergen’ , aldus woordvoerder Jurjen van ’t Verlaat.

Als alles volgens plan verloopt, zal de uitbreiding van de bedrijfshallen binnen enkele weken voltooid zijn. In het najaar wil Royal Huisman de hallen al in gebruik nemen. De meest recente nieuwbouwopdracht is een klassiek ogende tweemaster, die in de herfst van 2017 klaar zal zijn. Het andere nieuwbouwjacht van Vollenhoofse makelij zal daarentegen zeer modern worden. Dit jacht zal met een 71 meter lange mast uitgerust worden.

Ondanks het feit dat het nog altijd lastig blijft om aanvullende orders te krijgen is het bedrijf optimistisch gestemd. Volgens Van 't Verlaat lopen de zaken goed. Helemaal na het binnenhalen van de nieuwe orders. (

Flevopost

,

www.royalhuisman.com

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen