Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Rotterdamse haven nog steeds veruit de grootste haven van Europa

15 december 2021 Havenmeester Online Blog 0

De haven van Rotterdam was in 2020 nog altijd veruit de grootste binnen de Europese Unie, blijkt donderdag uit cijfers van Eurostat. Ook bleef Nederland als geheel het grootste zeevrachttransportland van Europa.

 

De coronacrisis laat duidelijk zijn sporen na in de Europese havens. De havens waren vorig jaar goed voor de overslag van 3,3 miljard ton goederen. Dat betekende op jaarbasis een daling van 7 procent. De teruggang is toe te schrijven aan de coronapandemie en de daaraan gerelateerde beperkingen die landen oplegden.

Vooral in het tweede en het derde kwartaal van 2020, toen veel landen in een lockdown zaten, was er sprake van een duidelijke daling van respectievelijk 13 en 8 procent.

De Nederlandse havens verwerkten in 2020 558 miljoen ton vrachtvolume. Daarmee zijn de Nederlandse havens goed voor bijna 17 procent van het EU-totaal. Het leeuwendeel, 12 procent van het Europese volume, komt voor rekening van Rotterdam. Daarmee bleef Rotterdam andere grote havens als Antwerpen en Hamburg ruim voor.

Foto: NT / ANP

 

Bron: NU.nl

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen