Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Rijkswaterstaat verwisselt zomerboeien voor ijssparren

22 december 2015 Cristian Blog 0

Rijkswaterstaat vervangt in de winter op veel vaarwegen in Nederland de zomerboeien voor de zogenaamde winterbestendige ijssparren. Afgelopen week zijn deze werkzaamheden afgerond.



De boeien zijn op de vaarwegen geplaatst om de scheepvaart op de juiste koers te houden. Ondanks dat er op dit moment geen sprake is van winterse omstandigheden, bereidt Rijkswaterstaat zich hier ieder jaar toch weer op voor. IJs op de vaarwegen kan namelijk voor grote problemen zorgen: het kan er onder meer voor zorgen dat de boeien van hun plaats worden gedrukt, onder het ijs terechtkomen of beschadigd raken. Ook in de winter wil Rijkswaterstaat een vlotte en veilige doorvaart op de hoofdvaarwegen garanderen. Dit is de reden waar Rijkswaterstaat elk jaar, onder andere op het IJsselmeer en het Markermeer, de boeien voor pilaarvormige ijssparren wisselt. Door hun vorm zijn ze beter bestand tegen de kracht van het ijs en blijven ze op hun plek liggen.

Tegenwoordig zijn er steeds meer ijssparren voorzien van een lichthoedje met zonnecellen, die zorgt voor duurzame verlichting en die niet kapot gaat door het ijs. Zelfs in de donkere wintermaanden laadt deze zich voldoende op om goed licht te geven. Voor meer informatie kunt u terecht op:

www.rijkswaterstaat.nl

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen