Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Rijkswaterstaat organiseert inloopavond over de Meppelerdiepsluis

30 november 2015 Cristian Blog 0

Op woensdag 2 december organiseert Rijkswaterstaat een inloopavond over de Meppelerdiepsluis, waarbij er informatie zal worden gegeven over de voortgang van het project en de werkzaamheden in 2016. De avond wordt gehouden in hotel Zwartewater, De Vlakte 20, in Zwartsluis van 19:30 tot 21:00 uur.




De gemeente Zwartewaterland en Rijkswaterstaat beginnen de avond met een kort welkomstwoord. Medewerkers van Rijkswaterstaat en de aannemer Combinatie Strukton Reef zullen de aanwezigen te woord staan om vragen te beantwoorden over de bouw van de sluis, de geplande werkzaamheden en de hinder die er eventueel kan optreden in 2016.

Rijkswaterstaat gaat de Meppelerdiepsluis van keersluis tot schutsluis ombouwen. Dankzij een schutsluis kan de scheepvaart het hele jaar veiliger en zonder stremmingen van en naar Meppel varen. Vergeleken met de huidige, wordt de nieuwe sluis een stuk breder en dieper. Daarnaast zorgt de nieuwe sluis voor een betere bescherming tegen overstromingen. Het bedieningsgebouw en de bestaande brug in de Hasselterdijk (provinciale weg N331) zijn in 2015 vervangen. Verwacht wordt dat het project in 2017 klaar zal zijn.

Meer informatie vindt u op

www.rijkswaterstaat.nl

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen