Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Registratie marifoon kost vanaf 2016 weer geld: 31 euro

24 september 2015 Schipper Blog 0

Den Haag – Het kabinet heeft op Prinsjesdag bekend gemaakt dat vanaf 1 januari 2016 de vergoedingen voor de registraties van radiozendamateurs en gebruikers van marifoons weer zal worden ingevoerd. Het tarief voor 2016 bedraagt 31 euro per registratie.



Voorheen werden de kosten voor het geregistreerde frequentiegebruik uit de algemene middelen betaald. Hierbij ging het om frequentiegebruik door radiozendamateurs en maritieme gebruikers (marifoongebruik). Vanaf 2016 gaat dat dus veranderen. Agentschap Telecom rekent dan de kosten voor de uitvoering en het toezicht op het geregistreerde frequentiegebruik door aan deze registratiehouders. Dit zullen ongeveer tachtigduizend particulieren en bedrijven zijn. Daarmee worden eveneens de kosten betaald door degenen die daadwerkelijk voordeel hebben van deze werkzaamheden van het agentschap. Dit is in lijn met het kabinetsbeleid om werkzaamheden kostendekkend door te belasten aan de markt.

Alle registratiehouders worden in september en oktober per brief geïnformeerd. Bij deze brief zit tevens een overzicht van de registratiegegevens, met het verzoek om deze op juistheid te controleren. Eventuele wijzigingen kunnen, liefst voor 1 december 2015, zelf in het gebruikersregister worden doorgevoerd.

(Agentschap Telecom)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen