Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Recordaantal bezoekers in het Westland voor Varend Corso 2015

3 augustus 2015 Schipper Blog 0

Maasland, Westland – Het Varend Corso heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Dat heeft de organisatie zondag laten weten. Van vrijdag 31 juli tot en met 2 augustus voeren de met groeten, fruit en bloemen versierde boten door het Rijnmondgebied, het Westland en het Delfland. Naar schatting heeft het corso tussen de 500.000 en 600.000 bezoekers getrokken.

Een organisatielid vertelt in het AD:

''De provinciale wegen moest zelfs een paar keer worden afgezet. Maar alles is zonder incidenten verlopen. Het was een groot feest. Daar doen we het voor.''

Volgens de organisatie waren er veel jongeren bij het corso betrokken en aan de kant aanwezig. ''Een corso heeft toch vaak een stoffig imago. Het was daarom erg mooi om ook veel jongeren te zien'', aldus de organisatie.

Naast een beoordeling van de vakjury kregen de schepen ook stemmen van het publiek. Het schip met het thema 'Halloween' werd door het publiek als mooiste bestempeld. Hetzelfde schip viel bij de vakjury echter niet in de prijzen, omdat het niet genoeg versierd was met groenten en fruit. Het was dit jaar voor het eerst dat ook het publiek hun stem mocht uitbrengen.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen