Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Race of the Classics gaat binnenkort weer van start

28 maart 2016 Cristian Blog 0

AMSTERDAM - In de eerste week van april zullen ruim vijfhonderd studenten op klassieke zeilschepen vanuit de Veerhaven te Rotterdam naar een Belgische of Nederlandse haven varen. Vanuit daar wordt Engeland bereikt en zal de vloot een week later in Amsterdam terugkomen. Tijdens de week wordt er gevaren op klassieke zeilschepen en dat maakt de wedstrijd niet alleen uniek, maar ook behoorlijk intensief en spannend.


De wedstrijd is 28 jaar geleden door twee studenten van de Amsterdamse Academie in het leven geroepen. Ze hadden het doel om het onderlinge contacten tussen studenten van verschillende opleidingen te bevorderen. Dit doel is ondertussen verbreed, zo wil de organisatie nu ook contacten tussen studenten en het bedrijfsleven stimuleren.

Het evenement wordt voorafgegaan door een Open Dag in de Rotterdamse Veerhaven. Een dag later, op maandag 4 april 2016, begint het evenement in de Veerhaven van Rotterdam, wat een mooi spektakel van uitvarende schepen voor de Erasmus brug oplevert. De schippers en de bemanning strijden vanaf die dag om de felbegeerde Challenge Cup, het Gouden Kompas en de Race Achievement Award. Op zondag 10 april varen de schepen Amsterdam binnen en meren uiteindelijk achter het Centraal Station aan.

In totaal doen zo’n 18 teams van verschillende hogescholen en universiteiten mee aan de race, die van 4 tot en met 10 april 2016 wordt gevaren.

Meer informatie is te vinden op

www.rotc.nl

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen