Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Provincie Friesland wil met kostbaar plan varende toeristen blij maken

12 oktober 2015 Schipper Blog 0

LEEUWARDEN – Om het de varende toeristen gemakkelijker te maken wil de provincie in één klap drie slagen slaan: geen klompgeld meer, geen pauzes meer in de bediening en efficiënter werken door zoveel mogelijk bruggen vanaf een centrale post te bedienen.

De provincie Fryslân en een aantal Friese gemeenten zijn een samenwerkingsverband aangegaan om ook gemeentelijke bruggen vanuit de provinciale post in Leeuwarden op afstand te kunnen bedienen. Voortaan zullen watersporters bij die bruggen geen bruggeld meer betalen en zullen pauzes mogelijk worden afgeschaft. Met de gemeenten Leeuwarden en de Fryske Marren zijn afspraken gemaakt. De provincie is nog in gesprek met de gemeenten Dongeradeel, Ferwerderadiel, Littenseradiel en Heerenveen over het aansluiten van de bruggen.

De centrale brugbediening is een initiatief van Het Friese Merenproject en Provinciale Waterstaat. Met het afschaffen van de pauzes en klompgeld hebben de initiators zich als doel gesteld om Fryslân aantrekkelijker te maken voor de watersport. Het overgaan op centrale afstandsbediening, afschaffen van pauzes en klompgeld vraagt een investering van € 20 miljoen. Vanaf 2017 levert dit de provincie een besparing van personeelskosten op van een half miljoen per jaar. De besparing bij gemeenten is gelijk aan het bedrag voor het afschaffen van het bruggeld.

Provinciale Staten beslissen in december over het voorstel. (

Leeuwarder Courant

Friese Meren)




 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen