Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Problemen rondom staande mastroute Amsterdam verholpen

5 mei 2016 Schipper Blog 0

AMSTERDAM – Vanwege een storing in april kon de Schellingwouderbrug een tijd lang alleen driemaal per dag geopend worden. Dit zorgde voor de nodige oponthoud. Gelukkig is de storing verholpen en kan de brug vanaf vandaag, donderdag 5 mei, weer driemaal per uur (tussen 10.00 uur en 19.00 uur) geopend worden.



Om de veiligheid van (vaar)weggebruiker te garanderen, bracht Rijkswaterstaat de bedieningstijden van de Schellingwouderbrug tijdelijk terug. Dit had langere wachttijden voor de scheepvaart tot gevolg. Gelukkig is deze storing nu deels verholpen.

Met name voor de pleziervaart vormt de Schellingwouderbrug een belangrijke schakel in de doorstroming van de staande mastroute. Deze gebruikers van de staande mastroute ondervinden de meeste hinder van de gevolgen van de storing.

De brug werd vrijwel direct op handmatige bediening gezet nadat medewerkers van Rijkswaterstaat begin april een storing aan de brug constateerden. Dit om ongewenste situaties te voorkomen. In plaats van eens in de 20 minuten werd de brug vanaf dat moment dagelijks van 10.00 uur, 15.00 uur en 20.00 uur geopend.

Na uitgebreid onderzoek voerde Rijkswaterstaat in de nacht van 2 op 3 mei een aantal testen uit op de brug. Tijdens deze testen is een kortetermijnoplossing voor de brug gevonden, waardoor bediening vanaf de bedienpost op de brug vanaf 5 mei weer mogelijk is. De langetermijnoplossing, waarbij ook bediening op afstand weer mogelijk is, is nog in ontwikkeling. (

Transport Online)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen