Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Prinses Margriet opent lustrum Maritiem ‘s-Hertogenbosch

23 juli 2015 Schipper Blog 0

Den Bosch – Ook dit jaar zal het waterrijke ’s-Hertogenbosch het decor vormen van Maritiem ’s-Hertogenbosch. Het is dan alweer de 20e keer dat het evenement wordt georganiseerd. Aan Hare Koninklijk Hoogheid Prinses Margriet de eer om op 18 september 2015 deze lustrum editie te openen.


In 1977 gaf Prinses Margriet, die een rijke geschiedenis heeft met de scheepvaart, ook het startschot voor de eerste editie van Maritiem ’s-Hertogenbosch. Toen voeren van Willemstad zo’n 30 schepen via Geertruidenberg, Woudrichem en Heusden naar ’s-Hertogenbosch en werden in elk van deze plaatsen nautisch getinte feesten gehouden. Vanwege het succes werd besloten het evenement elke twee jaar te herhalen

Dit jaar zal ’s-Hertogenbosch tijdens de drie dagen op 18, 19 en september 2015 weer volledig in het teken staan van de scheepvaart. De grootste collectie klassieke en traditionele binnenvaartschepen zullen te bewonderen zijn. Daarnaast zal het in de binnenstad bol staan van de festiviteiten. Bezoekers kunnen genieten van openluchtconcerten, maritieme demonstraties, een shantykorenfestival, het zeeliederensongfestival, een braderie, jeugdattracties en de culinaire heerlijkheden die met de scheepvaart gepaard gaan.

Nieuwsgierig naar impressies van de vorige editie? Bekijk

hier

de foto's.

(Maritiem ‘s Hertogenbosch)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen