Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Potentieel Hollandse Plassen wordt dankzij nieuw initiatief beter benut

29 maart 2016 Schipper Blog 0

GROENE HART – Woensdag 23 maart is er een intentieverklaring ondertekend om van de Hollandse Plassen hét watersport- en recreatiegebied van Nederland te maken. De Hollandse Plassen (Kagerplassen, Braassemmermeer, de Vlietlandmeren, Nieuwkoopse Plassen, Reeuwijkse Plassen, Westeinder Plassen, Vinkeveense Plassen en de Loosdrechtse Plassen) vormen een uniek watersport- en recreatiegebied midden in het Groene Hart van Nederland. Desondanks zijn de Hollandse Plassen als geheel relatief onbekend bij recreanten en toeristen.



Om ervoor te zorgen dat het gebied meer aandacht krijgt en de economische potentie beter wordt benut, hebben gemeenten en ondernemers uit de betrokken provincies de handen ineengeslagen en een intentieverklaring opgesteld. De verschillende partijen hebben zich uitgesproken om de Hollandse Plassen als één watersport- en recreatiegebied te promoten en de bereikbaarheid en infrastructuur daarvan te verbeteren. Zo worden brug- en sluisopeningen verlengd, komt er betere bewegwijzering en worden er meer aanlegplaatsen en sanitaire voorzieningen aangelegd.

Verwacht wordt dat dankzij deze verbeteringen veel meer recreanten en toeristen dan voorheen een bezoek gaan brengen aan de Hollandse Plassen en omgeving. Alle betrokkenen zijn dan ook hoopvol gestemd dat de Hollandse Plassen binnen enkele jaren even bekend worden als de Friese Meren en de Zeeuwse wateren en uiteindelijk het predicaat krijgt van de meest aantrekkelijke watersport- en recreatiegebied van Nederland.

Meer informatie

www.hollandseplassen.com



 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen