Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Populariteit gebruikte jachten neemt toe

25 november 2015 Cristian Blog 0

De verkoop van het aantal gebruikte jachten is ook in het derde kwartaal van 2015 verder toegenomen. Vergeleken met vorig jaar rond deze tijd, zijn er 13% meer jachten verkocht.



Met dit nieuws kwamen de makelaars die zijn aangesloten bij brancheorganisatie van de watersport HISWA. De verkoop van gebruikte jachten groeit al sinds het jaar 2014. De verkoopprijzen voor zowel motor- als zeiljachten bedragen gemiddeld rond € 100.000 en zijn daarmee weer net zo in trek als in het jaar 2007. Tevens lopen de verkooptijden verder terug. Zo staan jachten gemiddeld niet langer dan een jaar te koop. Gemiddeld doet een boot zonder kajuit er 200 dagen over om van eigenaar te wisselen. Over het algemeen werden er iets meer zeil- dan motorjachten verkocht.

Michaël Steenhoff, bedrijfsgroep manager van HISWA Vereniging reageert verheugd op het nieuws, maar blijft realistisch: ‘Alhoewel de verkoopcijfers al een aantal kwartalen stijgen moeten we ons realiseren dat er veel jachten naar het buitenland worden verkocht. Vooralsnog worden die lege plekken niet snel ingevuld”.

(www.telegraaf.nl)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen