Categorie├źn

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Pon Holdings neemt Imtech Marine over

14 augustus 2015 Cristian Blog 0

Almere - Het Almeerse bedrijf Pon Holdings neemt een gedeelte van het failliete Imtech over. Het gaat om Imtech Marine met 2.500 medewerkers. Imtech Marine blijft na de overname zelfstandig opereren.

Het noodlijdende installatiebedrijf Imtech werd donderdagmiddag officieel failliet verklaard. Behalve Imtech Marine wordt ook een ander gedeelte van het bedrijf verkocht. Daardoor blijven er 7.300 van de 22.000 banen wereldwijd behouden.

Imtech Marine maakt onder meer navigatiesystemen voor schepen. Van de 800 werknemers van de organisatie in Nederland werken er 600 op het hoofdkantoor in Rotterdam.

Pon

Pon, met hoofdkantoor op de Rondebeltweg in Almere, is een van de grootste familiebedrijven van Nederland. De onderneming heeft veel ervaring in de maritieme sector. Volgens het bedrijf is Imtech Marine daar een goede aanvulling op. Een woordvoerder benadrukt dat Imtech Marine een financieel gezond onderdeel is. Een overnameprijs in niet bekend gemaakt. Bij Pon Holdings werken ruim 13.000 medewerkers verspreid over ruim 32 landen.

Imtech Marine

Imtech Marine was vroeger bekend onder de naam Van Rietschoten & Houwens en heeft een geschiedenis in Rotterdam die teruggaat tot 1860. Ook het Rotterdamse bedrijf Radio Holland werd onderdeel van Imtech Marine.

Het is nog niet bekend of Imtech Marine de naam behoudt. De details met betrekking tot de overname worden nog nader uitgewerkt.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen