Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Piraten op weg naar Scheveningen: ‘Enter Volvo-boten en hijs de piratenvlag’

16 juni 2015 Schipper Blog 0

Als protest tegen het 'elitefestival' Volvo Ocean Race roepen activisten op om de boten 'te enteren en de piratenvlag te hijsen' als ze donderdag of vrijdag de haven binnenvaren, zo meldt het Algemeen Dagblad. De boten van de Volvo Ocean race vloot vertrekken vanmiddag uit Lorient (Frankrijk) richting Nederland, waar ze naar verwachting donderdag en vrijdag aan zullen komen.


'De zeilrace is een kroonstuk op de veryupping van Scheveningen. Niet de mensen in Scheveningen worden hier beter van; het zijn de grote bedrijven die met bakken geld weglopen,' is te lezen in een verklaring van Stop veryupping, die daarmee oproept om het Volvo Ocean Festival met piratenacties te dwarsbomen. Onder meer krakersbolwerk De Vloek steunt de actie. Het bereiken van de boten kan 'zwemmend, in bootjes, per vlot of luchtkussen,' aldus de aspirant zeerovers.



De gemeente houdt alle 'signalen' in de gaten, maar meldt niet of er al speciale maatregelen genomen worden. Wethouder Klein vindt een kritisch geluid op zich niet verkeerd, wel vindt hij dat de deelnemers aan de zeilrace een heldenontvangst verdienen, zo staat te lezen

in het AD

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen