Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Passantenhaven Bodegraven wordt voorzien van nieuwe impuls

7 januari 2016 Schipper Blog 0



Bodegraven – De provincie Bodegraven heeft kort geleden haar toezegging gedaan om de helft van de kosten voor de aanleg van de passantenhaven aan de Rijnkade te financieren.



Tevens zal er een deel door derden worden bekostigd. Ten slotte subsidieert de gemeente naar alle waarschijnlijkheid een derde van het project. Het college van burgemeesters en wethouders wordt daar nu over geadviseerd. Verwacht wordt dat zij binnen twee maanden groen licht zullen geven.

In de Oude Rijn, direct voor de sluis in het centrum van Bodegraven, worden er drijvende steigers aangelegd. Daarnaast wordt er een steiger gebouwd van ongeveer 1,5 meter breed. Deze zal evenwijdig aan de kade (langssteiger) en over de volle lengte van de Rijnkade komen te liggen. In de toekomst zal het de mogelijkheid bieden om een twintigtal kleine boten, met name sloepen, dwars in de rivier te leggen.

De passantenhaven is een initiatief om recreatie en watertoerisme op de Oude Rijn een nieuwe impuls te geven. De ambitie is om de haven in de zomer klaar te hebben. (

Bodegraafs Nieuwsblad

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen