Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Passanten kunnen makkelijk online ligplaatsen reserveren bij Jachthaven.nl

23 februari 2015 Cristian Blog 0

Jachthaven.nl

is het eerste online boekingsplatform voor jachthavens in Nederland. Watersporters kunnen er  hun ligplaats reserveren en betalen via mobiel, tablet of desktop. Daarna hoeven zij alleen nog maar aan te leggen in hun favoriete haven.




‘Het is tijd voor de watersport om aansluiting te vinden bij de moderne wereld,’ aldus Frederic de Visser, oprichter van Jachthaven.nl. ‘Alle mogelijke andere vormen van verblijfsaccommodaties zijn al online te boeken, maar de watersportsector bleef tot nu toe behoorlijk achter.’ Het platform bouwt samen met een aantal vooraanstaande havens aan de ontwikkeling van een moderne versie van de jachthaven op internet. ‘Op Jachthaven.nl kan de watersporter gebruikmaken van alle diensten van een gewone jachthaven, behalve het toiletgebouw.’

 

Jachthaven.nl

streeft ernaar om naast de mogelijkheid ligplaatsen te boeken, alle voorzieningen van een moderne jachthaven online aan te bieden: scheepsonderhoud, toeristische informatie, een havenbulletin, bootverhuur, een watersportwinkel, en natuurlijk het clubhuis, waar de mooiste verhalen gedeeld kunnen worden en waar bij de entree het prikbord hangt waar mensen hun advertenties plaatsen.



Nederlandse Jachthavens
Momenteel zijn er ruim honderd jachthavens aangesloten op het platform, dat hiervoor ondermeer samenwerkt met brancheorganisatie Hiswa. Het aantal deelnemende jachthavens groeit snel, weet site manager Bob Hardus (de online havenmeester): 'de meeste havenmeesters stellen graag hun ligplaatsen beschikbaar. De havens kunnen niet alleen meer en makkelijker ligplaatsen verhuren, ze krijgen een eigen pagina in ons systeem die ze geheel naar eigen inzicht vormgeven. Ook de menukaart van het havenrestaurant, of een prijslijst voor de winterstalling kunnen er worden ondergebracht.'

 

Inhaalslag voor de watersportbranche
Trends die in de recreatiebranche al jaren geleden hun intrede deden, gaan voor belangrijke veranderingen zorgen in de watersportbranche. Vrije tijd wordt tegenwoordig zo efficiënt mogelijk ingedeeld. De gemiddelde verblijfsduur op een camping was twintig jaar geleden nog ruim twee weken, nu blijft een gemiddelde gast maar vier dagen.  Vooraf plannen is een belangrijk onderdeel van onze vrijetijdsbesteding geworden. We willen dat op ieder moment van de dag, en op willekeurig welke locatie kunnen doen. Daarnaast is zekerheid een essentiële factor. Jachthaven.nl vormt de schakel om de weekenden en vakanties die vrij zijn voor de watersport perfect in te plannen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je optimaal genieten op het water.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen