Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Onderhoud aan eilanden Randmeren afgerond

11 maart 2016 Schipper Blog 0

NIJKERK - Donderdag 10 maart bezochten wethouder Dirk Minne Vis van de gemeente Dronten en Rita Braam, directeur Gastvrije Randmeren, met een aantal genodigden Pierland, het grootste eiland van de randmeren. De reden van het bezoek was de feestelijke oplevering van een grote onderhoudsklus.



Wethouder Dirk Minne Vis en beheerder Tjebbo van Dijk doopten de 750 meter nieuwe stootband langs de damwand van Pierland. Tjebbo van Dijk is al jaren te vinden op Pierland en als beheerder en gastheer verantwoordelijk voor het eiland. Pierland is de oplevering van het eerste gerenoveerde eiland. Voor het zomerseizoen 2016 wordt flink geïnvesteerd in het groot onderhoud van diverse andere eilanden. Het netwerk van eilanden biedt talloze mogelijkheden om de randmeren op een bijzondere manier te beleven.

De randmeren hebben ontzettend veel te bieden. Zo kunnen er wandelingen worden gemaakt over het 'waddeneiland' Knarland, een dagje met de kinderen op waterspeeleiland de Zegge een bootje huren en met een goed gevulde picknickmand aanleggen op eiland de Schelp, vlak voor de kust van Naarden. Overdag zijn de eilanden vrij toegankelijk. Voor een overnachting daarentegen wordt liggeld gevraagd. Voor wie wil eilandhoppen, is een seizoenkaart beschikbaar waarmee onbeperkt gebruik gemaakt kan worden van de eilanden en aanlegplaatsen in beheer van Gastvrije Randmeren. (

Stad Nijkerk

,

www.gastvrijemeren.nl

,

www.randmeren.com

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen