Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Oever landtong bij Jachthaven Bruinisse kalft langzaam af

3 februari 2016 Cristian Blog 0

BRUINISSE - Aan de westkant van de jachthaven in Bruinisse kalft de oever van de landtong heel langzaam af. Henk Gravestein van de Jachthaven Bruinisse, meldt dat het proces zorgvuldig in de gaten wordt gehouden.



Het past allemaal bij de natuurlijke ontwikkeling die jachthavenorganisatie en Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta voor dat gebied voor ogen hebben. "Het moet zich nog allemaal zetten. De natuur moet haar werk doen. Maar we houden het permanent in de gaten. Vanaf dag één hebben we alles compleet in kaart gebracht en dat monitoren we regelmatig."

De landtong is aangelegd ter afdamming van de haven, waar aan de oostkant een openbaar toegankelijk strand ligt. Op de kop is er stortsteen gestort om zo de uitham te beschermen tegen afslag. Aan de westkant zijn een aantal lagunes en inhammetjes aangebracht. De verdere natuurlijke ontwikkeling wordt nu verder afgewacht.

Volgens Gravestein zag het er in beginsel niet al te best uit. "Het bleef dat eerste jaar zo kaal, maar inmiddels groeit er van alles. Zoals bijzondere grassen en orchideeën."

(www.pzc.nl)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen